Trickbag
(FIN/UK/SE)

Datum när inlägget ska flyttas till tidigare evenemang

2024-10-05

Fredag den 4:e oktober kl: 20:00
Firar sin stora 30-årsdag i Norrköping fredag 4 oktober!

Förvänta er en storslagen födelsedagsbaluns på Blå Kaktus när Sveriges största Bluesexport Trickbag firar sitt 30-årsjubileum hos oss! Alla vet redan att detta band alltid går in med maximal energi & sin patenterade "Houserockin´Rhythm n´Blues" från första ackordet med bandets grundare & frontman Tommy Moberg i spetsen, men denna kväll släpper de även en sprillans nytt album! Det kommer också att finnas finfin merch till försäljning, och det viskas även om musikaliska gästartister...det FÅR ni bara inte missa!!!
Vare sig det handlar om Blues, Rock n´roll, Rhythm n´Blues eller Soul så levererar denna Europeiska topp-akt alltid! Live är de en explosiv akt där musikerna alltid går upp på scenen med maximal energi. Bandets ”ryggrad” är den karismatiske sångaren Tommy Moberg som har en rad priser, utmärkelser och nomineringar i bagaget, bland annat har han blivit invald i International Blues Hall of Fame och 2024 har han styrt sitt Trickbag i hela 30 år! En milstolpe i bandets karriär var när de 2015 för andra gången fick spela på prestigefyllda Doheny Blues Festival i Kalifornien inför 20 000 människor! Trickbag har samarbetat & gjort ett antal turnéer med några av de största nu levande Bluesartisterna och dessutom spelat in en av sina 8 plattor i USA.
Två av Europas allra starkast lysande stjärnor på Blueshimlen, Steve "West" Weston - (munspel) & Tomi Leino - (gitarr) är sedan länge fasta medlemmar i Trickbag. På engelsmannen Steve´s meritlista finner man samarbete med Roger Daltrey (The Who) & Wilko Johnson (Dr Feelgood) och han är även förstavalet av munspelare när Muddy Waters son Mud Morganfield ger sig ut på Europaturné! Tomi är det finska musikundret som man aldrig upphör att imponeras av. Förutom att vara en extraordinär strängbändare så tillhör han även toppskiktet i Skandinavien på munspel. Lägg därtill den rutinerade ståbaslegenden Urban Hed som spelat med allt och alla i Sverige, samt stjärnskottet Johan Svensson – trummor så har ni ett Europeiskt allstar band vilket betyder en akt i världsklass!