The Lowdown Saints

Datum när inlägget ska flyttas till tidigare evenemang

2023-05-13

The Lowdown Saints bildades under Corona-året 2020 i Gamla Stan Stockholm där de agerade husband varje vecka på legendariska klubben Stampen under en period då stora delar av Livemusiken låg mer eller mindre nere. Detta svetsade dem samman och ett sound, sväng och energi uppstod som verkligen gick hem hos publiken!

Här talar vi en högoktanig blandning av Rhythm n´Blues, Oldschool Blues & fartfylld Rock n´Roll med bandets två gitarrister i fronten! I början av 2021 gick de in i studio och spelade in debutalbumet "Hit Me Hard" som släpptes i september och som redan fått en hel del lovord!

The Lowdown Saints består av den rutinerade bluesmannen & tillika sjungande trummisen, Tommy Moberg, som ni även hittar som hyllad frontman i band som Trickbag och The Beat From Palookaville. Hannes Mellberg, gitarristen som på bara sex år gjort en raketkarriär och som nu tillhör en av de allra vassaste bluesgitarrister vi har här i Sverige.

På gitarr nr två hittar vi ynglingen som redan hunnit med att bo och spela i Nashville USA och som kommit fram genom Stockholms jam-scen, Felix Matthiessen.Yngst i bandet på ståbasen hittar vi Karl Ivert som på kort tid gjort sig ett namn genom moget spel och stor musikalitet, detta har gjort att han anlitas även av andra akter som exempelvis Lisa Lystam Family Band & Charlie Jiverud Band m.fl. Sist men inte minst har de allt som oftast med sig en special guest i form av multitaskande musikgeniet från The Beat From Palookaville - Torbjörn Eliasson på både piano & sax

Tommy Moberg - sång, trummor
Hannes Mellberg - gitarr
Felix Matthiessen - gitarr
Karl Ivert - bas
Torbjörn Eliasson - piano, sax