T-Bear & the Dukes

Datum när inlägget ska flyttas till tidigare evenemang

2024-11-30

Fredag den 29:e november kl. 20:00 
När du har levt här på  jorden ett tag slår dig tanken då och då. Det kan komma när man ser en fin gammal bil, ett musikinstrument, en riktig "old school"-personlighet intervjuas på TV. Och om du gillar blues kommer den här tanken definitivt oftare med åren. 
Våra hjältar går bort och många av de unga musiker som försöker ta upp detta arv låter som lärlingar under lång tid innan de kan framträda som fullfjädrad bluesmusiker.
Men här har vi en kille som överraskar dig så fort du hör ljudet av hans gitarr, hans röst och hur han hanterar bluestraditionen. Rå och direkt, men inte "för rå" utan precis lagom för att låta som sig själv. En attityd med ett speciellt "bett" som vi förknippar med några av de stora bluesmusikerna.
Var hittar han det? Kanske i de djupa skogarna i Värmland, ett glesbygdsområde i Sverige, nära norska gränsen. Men framför allt från hans långa kärleksaffär till blues med hjältar som Albert Collins, Albert och Freddie King, Luther Allison och andra stora representanter för modern elektrisk blues med en twist av funk.
En sak han har gemensamt med dessa musiker är att han aldrig spelar ett set med bara "shuffles", utan varierar i tempo och rytmer. 
Han är inte bara en naturlig talang på gitarr, hans uttrycksfulla och direkta röst och hans kreativa låtskrivande bidrar också till soundet; rått och moget på samma gång.