Ida Bang & the Blue Tears

Datum när inlägget ska flyttas till tidigare evenemang

2023-02-25

Det svenska blueshoppet – som Dagens Nyheter kallade dem – Ida Bang & The Blue Tears är ett av Sveriges främsta band på bluesscenen som gör musik vilken kanske enklast beskrivs som soulrock.

Albumet “Good To Me” fck en fantastisk recension i DN och ledde till en utökad turné då de fck följa med som förband till ett av deras favoritband Lake Street Dive i Europa.
Senaste singeln "Keep on keepin' on", producerad av Ida Bang och Elias Ortiz, är en riktig glädjedänga som visar vilken riktning bandet nu har tagit.

Kärleken för bluesen var det som förde dem samman och anledningen till att de bildade bandet 2013. Sedan starten för åtta år sedan har de turnerat flitigt över hela Europa och övertygat både publik och kritiker om att de är ett fantastiskt liveband.

I låtskrivandet tar de inspiration av blues, americana och soul från USA vilket omvandlas till hur det är att växa upp i Stockholm med långa mörka vintrar. Det egna materialet blandas med andra guldkorn av covers som gått igenom ett Bangflter.

Ida Bang - sång
John Bernström - gitarr
Leo Henriksson - gitarr
Patrik Engström - bas
Leo Sund - trummor
Jonas Westberg - keyboard