Fredrik & Puritanerna

Datum när inlägget ska flyttas till tidigare evenemang

2023-04-15

Flanellskjortor, svett och tårar är det som i korta drag beskriver ett möte med Fredrik & Puritanerna. Fredrik är ursprungligen från den pittoreska arbetarstaden Norrköping, samma kvarter som det legendariska bandet Eldkvarn, spenderat sena nätter på det inrökta CaféBroadway där han skrivit sin musik om förbjuden kärlek och sökandet efter de svar vi människor brottas med dagligen.
Det fnns de som säger att blues på svenska inte går att göra, de har fel. På kort tid har Fredrik & Puritanerna etablerat sig som en fantastisk liveakt, de fck stående ovationer hela tre gånger på Åmåls Bluesfest. Deras musik spelas på radio och i diverse podcasts. Två gånger har de fått utmärkelsen månadens hit i Sveriges Radio P4.

Fredrik är gitarrist och låtskrivare i framgångssagan Lisa Lystam Family Band, en av drivkrafterna i branchpodden ”Bluespodden”. Han tar det svenska bluesarvet vidare från idolerna Rolf Wikström och Totta Näslund. Fredrik är en unik artist på Sveriges bluesscen, då han är transparent med sina känslor. Skriva och framföra låtar om rädslor och psykiska mående är trollbindande. De hyllade rösterna brukar säga att hans gitarr och sång jobbar i symbios, för det är skitigt, nervkittlande och energiskt.
Puritanerna består av basisten Surjo Benigh och trumslagaren Jonas Backman som är en stor del av soundet ni hör på platta och live. Är ni ute efter något äkta, nervkittlande och berörande så ska ni boka en konsert med Fredrik & Puritanerna

Fredrik Karlsson - gitarr, sång
Surjo Benigh- bas, kör
Jonas Backman - trummor, kör